Om vår massasje

Om vår massasje

Utøvelsen av Thai yogamassasje sies å være tusenvis av år gammel, men den er fortsatt en del av Thailands medisinske system på grunn av dets oppfattede helbredende egenskaper på både følelsesmessig og fysisk nivå. Det er forskjeller i visse praksiser knyttet til massasjen når den utføres i vestlige og thailandske sammenhenger. Vestlig kulturell følsomhet kan være annerledes når det gjelder å akseptere sjamaniske helbredelsesmetoder som å øke intensiteten på massasjen eller at giveren hopper rundt massasjebordet som den hinduistiske guden Hanuman.

Tradisjonell thaimassasje

Tradisjonell thaimassasje bruker ingen oljer eller kremer. Mottakeren forblir påkledd under en behandling. Det er konstant kroppskontakt mellom giver og mottaker, men i stedet for å gni på muskler, blir kroppen komprimert, trukket, strukket og vugget. Konseptet metta (kjærlig vennlighet), basert på buddhistisk lære, er en integrert del av denne praksisen. Velkjente utøvere legger også vekt på meditasjon og hengivenhet fra en del av utøveren som en integrert del av effektiviteten til denne praksisen.

Mottakeren har på seg løse, komfortable klær og ligger på en matte eller fast madrass på gulvet. I Thailand kan et titalls personer motta massasje samtidig i ett stort rom. Den sanne antikke stilen til massasjen krever at massasjen utføres alene med bare giveren og mottakeren. Mottakeren vil bli plassert i en rekke yogalignende posisjoner i løpet av massasjen, som også er kombinert med dype statiske og rytmiske trykk.

Massasjen følger vanligvis angitte linjer ("sen") i kroppen. Bena og føttene til giveren kan brukes til å plassere mottakerens kropp eller lemmer. I andre stillinger fikserer hendene kroppen, mens føttene masserer. En full thaimassasje kan vare i to timer og inkluderer rytmisk pressing og strekking av hele kroppen. Dette kan inkludere å trekke fingre, tær, ører, knekkede knoker, gå på mottakerens rygg, ved håndflate-press, tommel-press, finger-press og underarm-press i mange forskjellige posisjoner, inkludert HDS[avklaring nødvendig]. Det er en standard prosedyre og rytme til massasjen, som giveren vil justere for å passe mottakeren

Kontakt oss